L'estudiant catalana que ha de pujar a un turó per poder fer els deures

per Redacció, el 19 d'abril de 2022 a les 06:00
Des de fa uns anys, tenir una bona connexió a Internet s'ha convertit en un requisit indispensable pels estudiants, ja que en molts casos és necessari per poder seguir les classes i fer els deures. Però una feina senzilla es pot convertir en tota una odiessa quan vius a un micropoble de Catalunya on no arriba la fibra òptica.

Aquest és el cas de l'Anna Rovira, una estudiant de batxillerat que viu a la Quar, un petit poble de la comarca del Berguedà. Per poder fer els deures ha de caminar 1 quilòmetre i pujar a un turó on molts dies acosegueix connectar-se a Internet. Això sí, quan és de nit l'han de portar en cotxe i els dies que fa núvol o plou la connexió es perd, segons ha explicat a TV3.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


Per aquest motiu, molts dels seus habitants opten per pagar internet per satèl·lit, però asseguren que el servei és precari i molt car. Per ara han posat unes antenes a l'ajuntament, on podran tenir una cobertura més eficient mentre troben una solució.


La situació és semblant a molts altres pobles del Berguedà, on les infraestructures de telecomunicacions són molt precàries i la manca de transport públic dificulta el desplaçament a zones amb millors condicions.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: