Logotip de Adolescents.cat

El nou programa contra l'assetjament escolar en què els alumnes s'ajuden entre ells

per redacció, el 21 d'abril de 2022 a les 06:00
Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un programa contra l'assetjament escolar que s'anomena "de tu a tu". Aquest consisteix a donar formació a alumnes de tercer i quart d'ESO per tal que facin xerrades sobre el bullying a alumnes del primer cicle i que els tinguin com a referents a qui acudir en cas de ser víctimes d'assetjament.

Els Mossos van pensar que gràcies a la proximitat d'edats entre els alumnes els seria més fàcil explicar aquestes situacions. Així doncs, els alumnes que actuen com a referents reben formació per part dels cossos de seguretat i realitzen xerrades sobre el bullying a alumnes de primer i segon d'ESO. Quan acaben la xerrada, se'ls comunica que en cas de ser víctimes, poden acudir a ells.

 

El procediment que segueixen els alumnes referents quan es dona un cas és parlar amb l'assetjador i intentar solucionar el problema. Si l'assetjament continua, els alumnes fan l'enllaç amb la policia.


El curs passat es va fer una prova pilot a l'institut Santiago Sobrequés de Girona i va ser un èxit. Els professors asseguren que aquest programa va ser molt beneficiós i per això aquest curs escolar s'ha implantat a 38 centres amb un total de 190 alumnes referents.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: