Logotip de Adolescents.cat

Mites sobre l'amor que repercuteixen de manera negativa en la teva relació

per Redacció, el 26 de juny de 2022 a les 06:00
Els mites de l'amor romàntic actuen de manera inconscient sobre les persones i afecten de manera negativa a les seves relacions. És per això que és important identificar-los, ja que les relacions basades en aquests mites estan destinades a la frustració i la insatisfacció.

Com explica la psicòloga Rachel Allyn, un dels principals mites és que "l'amor ho cura tot". Però la realitat és que, tot i que l'amor et pot fer molt feliç, no és l'encarregat de curar les teves ferides. Comptar amb el suport de la teva parella et pot ser de gran ajuda, però has de ser tu qui ha d'estar disposat/da a fer un camí de desenvolupament personal. L'únic que aconseguiràs deixant la responsabilitat de la teva felicitat a l'altra persona és acabar decebut/da.


Un altre mite que vol desmentir la psicòloga és que “les relacions a llarg termini donen lloc a una profunda intimitat emocional”. Com explica, algunes relacions llargues poden ser exemples d’una profunda intimitat física i emocional, però n'hi ha d'altres que es caracteritzen per ser dues persones que conviuen i discuteixen tot el dia. Per tant, el temps no significa res per si sol, ja que les relacions requereixen un esforç per les dues parts d'expressar les emocions i mostrar empatia.

Així doncs, per treure el màxim partit a la teva relació, és important que deixis de banda tots aquests mites i t'esforcis per construir una relació sana.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: