Aquesta és una de les infeccions íntimes més comunes (i se'n parla poc)

per Redacció, el 27 d'abril de 2022 a les 12:16
La vaginosi bacteriana és una infecció íntima molt habitual, però malgrat tot se’n parla poc. És més freqüent en la població jove –de 15 a 35 anys- tot i que es pot desenvolupar a qualsevol edat.

Què és? La vaginosi bacteriana és la inflamació de la vagina provocada per un desequilibri en els bacteris de les parts íntimes

Quins són els símptomes? Els símptomes més comuns solen ser:

 Olor vaginal forta i desagradable

 Cremor en orinar

 Secreció vaginal verdosa o grisenca

Tot i que aquesta infecció no té una causa concreta, existeixen factors que augmenten el risc de patir-ne com ara mantenir relacions sexuals sense protecció o realitzar dutxes vaginals –netejar l’interior de la vagina amb productes no adequats-.

Com tractar la vaginosi bacteriana?


Aquesta infecció es tracta habitualment a través de medicaments i antibiòtica via oral o a través de gels i cremes. Si tens símptomes, cal que acudeixis a un/a especialista perquè et pugui fer una revisió i receptar-te un tractament.

Com prevenir la vaginosi bacteriana?


 Minimitza la irritació vaginal. Fes servir sabons indicats per la higiene íntima i procura utilitzar productes sense aromes.

 No et facis dutxes vaginals. La vagina es neteja sola i amb aigua n'hi ha prou. Les dutxes vaginals freqüents alteren l'equilibri vaginal i poden augmentar el risc d'infecció.

 Evita una infecció de transmissió sexual. Utilitza mètodes anticonceptius com el preservatiu per tal d’evitar aquesta i altres possibles infeccions.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: