Logotip de Adolescents.cat

Tot el que has de saber d'Eurovisió 2022

per Redacció, el 3 de maig de 2022 a les 06:00
Encetat el mes de maig, és l'hora dels eurofans. Torí és enguany l'escenari d'Eurovisió, després que el 2021 guanyés el grup que representava Itàlia, Maneskin. I des d'aquest dissabte 30 d'abril que la maquinària ja està en marxa al nord del país.


Seran 15 dies intensos que marcaran el camí de la gran final. El festival de la cançó d'Europa se celebra enguany el pròxim dissabte 14 de maig i la representant espanyola és Chanel amb la cançó SloMo. La concursant d'Olesa de Montserrat hi va carregada d'expectatives i TVE reformularà la programació de la setmana de la final per emetre les dues semifinals -dimarts i dijous- i la final de dissabte, sempre a les 21 h.

El passat dissabte 30 d'abril es van inaugurar els torns d'assajos al Pala Olímpic de Torí. A les 10 del matí, la representant d'Albània, Ronela Hajati, va pujar a l'escenari per escenificar la seva actuació final. La resta de concursants la seguiran fins al dissabte vinent, dia 7 de maig, en dos torns cadascun. Chanel passarà per l'escenari dijous a les 17.35 h i dissabte a les 12.10 h. 


La cerimònia d'inauguració d'Eurovisió 2022 se celebra el diumenge 8 de maig i es podrà seguir en directe al canal de Youtube oficial del festival. S'hi podrà veure una catifa turquesa -que no vermella- per on passaran tots els representants. Fins i tot Israel que, tot i córrer la notícia que s'havia retirat del concurs, finalment participa. 
 
La setmana del festival s'enceta amb la final de l'American Song Contest. És la versió americana d'Eurovisió que s'està celebrant als Estats Units des de fa dos mesos. El dilluns 9 de maig se sabrà quin estat és el guanyador, tot i que per ara la favorita és la representant d'Oklahoma. A més, el Canadà ha anunciat que el 2023 hi haurà un Eurovision Canada.

Dimarts 10 i dijous 12 serà el torn de les semifinals a Europa. A cadascuna d'elles es classifiquen 10 països. Ja es coneixen detalls de l'escenari on actuaran els representants: té forma de sol, amb una estructura concèntrica giratòria i una cascada. I el dimarts 10 l'espectacle començarà amb un show sobre el sol amb realitat augmentada i més de 40 ballarins.
 
Mentre el públic vota hi haurà un entreacte impactant. L'estadi es convertirà en una gran discoteca i s'hi escoltarà música dance italiana. Dardust, el DJ Benny Benassi, Sophie and The Giants i Diodato passaran per la pista. El dijous 12 també hi actuarà Il Volo, un dels ídols eurovisius a Itàlia, país que va representar el 2015.

La gran final: dissabte 14


El dissabte 14 de maig se celebrarà la gran final d'Eurovisió 2022. Hi competiran els 20 països sortints de les dues semifinals més el big five: Itàlia, Regne Unit, Alemanya, França i Espanya. Els organitzadors ja han anunciat un espectacle amb Rockin1000, la banda de rock més gran del món.

1.200 músics donaran pas a Laura Pausini des de la Plaça San Carlo. Pausini, que és una de les presentadores del certamen, cantarà un dels seus grans èxits en cinc idiomes diferents. L'acompanyaran Alessandro Cattelan i Mika, que presentarà una nova cançó.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: