Polèmica amb el videoclip d'«Ay mamà»: acusacions de censura i sexisme

per Redacció, el 3 de maig de 2022 a les 11:42

Es va quedar a les portes d'Eurovisió, però la cançó Ay mamá, de Rigoberta Bandini (Paula Ribó) ja s'ha convertit en un hime. Aquest cap de setmana, mesos després de donar a conèixer el tema, Rigoberta Bandini va presentar el videoclip: una gravació que ha dividit el públic i aixecat polèmica.


El debat ha començat després que Nazareth Dos Santos, activista feminista, revelés que el videoclip ha acabat sent diferent de com estava previst. Segons ha explicat a Twitter, ella i 6 companyes més van participar en la gravació i van mostrar els seus pits per fer fort el missatge "no sé per què fan tanta por les nostres tetes".

Tan ella com les altres noies estaven il·lusionades perquè pensaven que, per fi, les coses estaven canviant i s’estava començant a crear d’una manera més “inclusiva i conscient”. Finalment, però, cap de les imatges dels seus pits ha acabat apareixent al videoclip.


"Tot es va enfonsar. Quatre dies abans de l'estrena, ens avisen que finalment els pits no sortiran. Per què? Al director no li encaixen. Que irònic no? Un home decideix que els pits i la seva diversitat no encaixen en una cançó que diu "no sé per què fan tanta por nostres tetes", ha confessat.

"Al final és això de sempre, un home ha decidit per nosaltres com es fan les coses i, sorpresa, els pits reals no li han quadrat, no formen part de la seva reivindicació. En resum, volia un vídeo bonic, però que no piqui massa, fos cos que molestés de veritat" ha escrit. Què en penseu?
 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: