Logotip de Adolescents.cat

Aquesta és la clau de la felicitat segons una investigació

per Redacció, el 15 de maig de 2022 a les 06:00
Si et preguntem per les coses que et fan feliç, segurament pensaràs en els teus amics i família, en els teus hobbies, en l'estabilitat econòmica o en el propòsit que tens a la vida. Tot això són coses que et fan estar més content/a i afrontar el dia a dia amb alegria, però segons una investigació estatunidenca hi ha una cosa que et pot aportar realment la felicitat: l'autonomia.

La investigació va consistir a analitzar què estaven fent els participants en diferents moments del seu dia i com se sentien al respecte. Com explica el psicòleg Mark Travers a un article per Psychology Today, la conclusió va ser que les persones se sentien més contentes quan estaven fent una activitat de manera voluntària, encara que la consideressin avorrida.


Aha GIFs | Tenor
Si ho penses, té sentit que ens sentim més feliços quan realitzem una activitat sense la pressió que ho estem fent per complir amb una obligació. No té res a veure amb si ens agrada el que estem fent o no, sinó amb la llibertat de sentir que ho estem fent únicament per a nosaltres.


Per tant, com que no podem abandonar les nostres obligacions, el psicòleg Atsushi Kukita recomana canviar l'enfocament de tot allò que fem. Per exemple, si volguessis podries quedar-te tot el dia tancat/da a l'habitació, però si vas a estudiar/treballar és perquè vols tenir un bon futur i, en el fons, ets tu qui estàs escollint aquest camí.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: