El TSJC obliga el Govern a complir immediatament amb el 25% de castellà a les escoles

per Oriol March, el 9 de maig de 2022 a les 18:28
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat aquest dilluns una interlocutòria en la qual reclama l'aplicació immediata de la sentència que fixa un 25% de castellà a les aules catalanes.

En concret, el TSJC demana el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a complir amb la resolució judicial. L'exigència que se li fa al Govern és "dictar les instruccions" i "establir les garanties de control" per tal que, en el termini màxim de quinze dies, els alumnes "rebin de manera efectiva i immediata l'ensenyament mitjançant la utilització vehicular normal de les dues llengües oficials en els percentatges que es determinin, que no podran ser inferiors al 25% en un i altre cas".


Aquesta utilització, segons el text remès pel TSJC, inclourà "com a mínim" la docència de la mateixa llengua i la d'una altra assignatura o matèria de caràcter troncal o "anàleg". També es demana a la conselleria que informi el tribunal sobre les mesures adoptades i sobre el grau de compliment executat. 

Què en penseu?


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: