Rebaixa en els preus dels graus i màsters universitaris: tot el que has de saber

per Marc Orts, el 10 de maig de 2022 a les 06:00
Els preus de tots els graus universitaris i màsters que habiliten per exercir una professió costaran menys de 20 euros per crèdit a Catalunya, per primera vegada en deu anys. Més concretament, entre 17,69 i 18,46 euros. Els estudiants s'estalviaran entre 395 i 553 euros el curs 2022-23. 

Fins al moment, existeixen tres nivells d'experimentalitat dels graus, amb tres preus diferents. Ara, s'agruparà en els d'experimentalitat alta -medicina, infermeria i les enginyeries- i mitja -biotecnologia, belles arts, disseny digital i altres-, amb un preu de 18,46 euros. Això suposarà un abaratiment d'entre el 26% i el 33%.


Els màsters que habiliten per a l'exercici d'una professió -de formació del professorat de secundària, d'advocacia o d'arquitectura- costaran el mateix que aquests. Els graus d'experimentalitat baixa (17,69 euros) i la resta de màsters oficials (27,67 euros) mantindran els seus preus.

Beques


El Departament de Recerca i Universitats preveu que la mesura també afavorirà els estudiants de les famílies en situacions econòmiques més vulnerables. Les beques equitat permetran optar a preus per crèdit inferiors a 6 euros en els graus universitaris i de menys de 15 euros en els màsters que habiliten l'exercici professional. La beca diferencia els beneficiaris en dos trams. "Aquests estudiants es beneficiaran d'una bonificació dels preus públics universitaris d'entre el 80% i el 70%", ha celebrat la consellera.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: