El català incorpora noves paraules: aquestes en són algunes

per Redacció, el 11 de maig de 2022 a les 09:18
Abans, quan et demanaves un entrepà fet amb salsitxa de Frankfurt, et menjaves un hot dog. D'ara endavant et menjaràs un frànkfurt. El Termcat, el centre de terminologia de Catalunya ha incorporat aquest concepte en la seva actualització publicada aquest dimecres i, per tant, no caldrà utilitzar l'anglicisme.

Entre el centenar de noves paraules incorporades al català hi ha:

La retirada:la mesura adoptada per l'autoritat competent per eliminar del mercat un producte que pot comportar un risc alimentari)

 L'ús d'emergència: ús autoritzat d'una vacuna encara no aprovada

 L'addicció social: estat de dependència psicològica de determinades pràctiques o hàbits socials.

 La macdonalització: el sistema d'organització del treball en el sector dels serveis que pretén reduir el cost per unitat de producte, introduir l'economia del temps, facilitar la comptabilitat i el control del treball i accelerar el procés de circulació en el procés de producció.

 Hikikomori: Adolescent o adult jove que, aclaparat per la pressió social i incapaç de complir el rol social que s'espera d'ell, viu aïllat socialment a casa dels pares o tancat en una habitació. 

 Pigmentocràcia: Influència determinant del color de la pell en la situació social de la població.

 Hipotrucatge: Tècnica de manipulació audiovisual que, mitjançant eines d'edició de vídeo poc sofisticades, permet crear muntatges de vídeo realistes que contenen situacions fictícies, sovint amb l'objectiu de desinformar o difamar. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: