Es repartiran copes menstruals, calces i compreses reutilitzables a alumnes de 3r d'ESO

per Redacció, el 16 de maig de 2022 a les 14:00
Aquesta setmana la Generalitat repartirà les primeres 1.200 copes menstruals, calces i compreses reutilitzables a alumnes de 3r d'ESO. Es tracta de la primera fase del Pla d’Equitat Menstrual que s’inicia aquest maig amb el projecte "La meva regla, les meves regles".

A més a més, el repartiment anirà acompanyat de sessions formatives sobre educació menstrual dutes a terme per llevadores, en què s’explicarà el funcionament dels productes i s'acompanyarà a més de 2.600 joves en el coneixement del mateix cos i del cicle menstrual.

I es farà a tots els centres? De moment aquest curs arribarà a 24 centres educatius de tot Catalunya i el vinent a la resta. Els centres seleccionats estan repartits per tot el territori: 9 a Barcelona; 5 a Girona; Tarragona a 3; 2 a Catalunya Central; 2 al Penedès; 1 a Lleida; 1 a l’Alt Pirineu i 1 a Terres de l’Ebre.

El pla vol garantir l’equitat menstrual, entesa com la garantia d’accés als productes menstruals que esculli cadascuna, posant al seu abast que siguin reutilitzables i mediambientalment sostenibles, així com a tota la informació sobre la menstruació que li permeti prendre decisions amb relació al seu cos i a la seva salut, trencant amb els tabús i els estigmes.

Us deixem amb més informació sobre els productes que es repartiran:

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: