Un estudi revela el motiu pel qual a tots ens agraden els finals feliços

per Redacció, el 24 d'octubre de 2023 a les 10:00
Si alguna vegada t'ha decebut el final d'una sèrie o pel·lícula, segur que has sentit com tota la màgia que t'havia transmès fins al moment, desapareixia de cop. I és que segons una investigació publicada a The Journal of Neuroscience, un final que no compleix amb les teves expectatives et pot canviar per complet la perspectiva que tens sobre una experiència.

Segons els resultats, el motiu pel qual ocorre això és perquè els finals feliços produeixen una activació de l'amígdala, una estructura localitzada al lòbul temporal del cervell que està directament involucrada en la formació de records positius. Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors van desenvolupar un joc virtual i el van deixar provar a 27 persones.


El joc consistia a intentar introduir unes monedes en unes olles i, en finalitzar, els participants havien de dir quants diners creien que havien acumulat. "Aquells que van calcular malament la resposta, van mostrar poca o nul·la activitat en l'amígdala", de manera que no van poder gaudir de la resta de l'experiència, ja que van provocar un càstig en el seu cervell.

Per tant, un final no desitjat té el poder de convertir una bona experiència en un mal record, sigui una pel·lícula, sèrie, videojoc o relació. I, tot i que molta gent ho negui, la realitat és que estem tots creats perquè a què ens agradin els finals feliços.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: