Què es fa durant una sessió d'educació menstrual? Us ho expliquem

per Elvira Vilardell, el 19 de maig de 2022 a les 15:10
Una copa menstrual i unes calces i compreses reutilitzables. Aquests són els productes que les alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Montjuïc de Barcelona s’han trobat avui en obrir el pack de La meva regla, les meves regles. Un projecte que s’ha posat en marxa aquest dimecres i que, de moment, arribarà a 24 centres educatius –el curs que ve s’estrenarà a tots els instituts-. 

Aquests paquets amb productes menstruals els han repartit una llevadora i una infermera, que han dut a terme una sessió formativa amb els alumnes de 3r d’ESO, tant nois com noies. 
 

 Què es fa durant aquestes sessions? En la xerrada, en què també hi ha participat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, les dues expertes han aprofundit en què és la menstruació i en els mites i tabús que l’envolten. A més a més també han explicat el funcionament i avantatges de cada producte i han resolt dubtes als estudiants.

 Com han vist els alumnes aquesta xerrada? Hem parlat amb alguns d’ells i tots han coincidit en què calen més xerrades com aquesta per ajudar a visibilitzar la regla, una qüestió que, malauradament, encara sembla que incomoda o genera vergonya.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: