Diuen que aquesta és la selectivitat més difícil del món: 8 coses que no sabies

per Redacció, el 20 de maig de 2022 a les 08:55
A l'estiu, milions d'estudiants xinesos s'enfronten a la Gaokao, considerada la "selectivitat més difícil del món".

La pressió a la qual se sotmet als joves i la competitivitat entre ells converteixen aquests exàmens en una espècie de "guerra", segons assegura l'educador Xueqin Jiang a la BBC. T'expliquem algunes sobre aquestes proves que segurament no sabies: 

 


Versió sense playbuzz
Els alumnes xinesos estudien una mitjana de 12 hores al dia per preparar-se la Gaokao. 

Per a la majoria de joves, aquesta és l'única manera que tenen d'ascendir en l'escala social i millorar el seu nivell de vida. Per això hi ha tanta competitivitat i pressió. De fet, només un 10% dels estudiants d'una classe aconsegueix entrar a una bona universitat. 

La Gaokao és vista com una batalla. Els professors diuen als seus alumnes que és "qüestió de vida o mort" i els preparen des que són petits per aquestes proves. 

Les autoritats fan el possible per evitar que algun estudiant cometi frau. Les mesures de seguretat inclouen càmeres de vigilància, drons i sistemes de posicionament global. 

El 2016 les autoritats xineses van anunciar que aquelles persones que intentessin copiar en l'examen o fer trampes podrien enfrontar-se a penes de presó. 

Per tal que els estudiants puguin fer l'examen en silenci, se suspenen les obres de construcció i altres activitats que es facin a prop de les escoles i centres on es fa la Gaokao.

Cada regió del país té la seva pròpia versió de l'examen, però en general la prova inclou preguntes de llengua xinesa, matemàtiques i un idioma estranger. A més, els estudiants poden escollir entre altres temes com història, política, geografia, biologia, física o química. "No és necessàriament difícil, però sí molt competitiu", assegura el profesor Yong Zhao a la BBC. 

La Gaokao ha estat molt criticada, ja que es considera que fomenta una competitivitat agressiva entre els estudiants i no els ensenya a pensar de manera crítica o creativa.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: