Platges espectaculars (algunes poc conegudes) ideals per visitar aquest estiu

per Albert Vilanova, el 26 de maig de 2022 a les 10:28
Hi ha països amb platges increïbles i que ens queden molt a prop -a menys de 3 hores en avió-. Us en portem alguns:

Sicília


L'encant -i el menjar- del sud d'Itàlia en una illa amb platges paradisíaques. No fan falta més arguments per justificar un viatge a Sicília. Palerm és la capital d'una regió amb una enorme riquesa natural, amb volcans -Etna, Stromboli i Vulcano- illetes precioses -les Àgates-, llegat històric i grans reserves naturals com la de Zingaro.                                                                     

Platja de Mondello, a Palerm. Foto: Port Mobility


Albània


Sí, Albània. No està gens massificat i és el moment ideal per donar-li una oportunitat. És un viatge barat i molt complet, amb parts d'història, amb una cultura diferent i, com no pot ser d'una altra manera, amb platges espectaculars: la rivera albanesa és el secret més ben guardat al continent i es troba a menys de dues hores i mitja d'avió.                                                                                                                                        

La rivera albanesa és, encara, un paradís desconegut. Foto: Getty


Croàcia


La peculiar forma de Croàcia fa que, tot i no tenir una mida gran, tingui molta costa -a més d'un miler d'illes. Des de la capital, doncs, s'ha d'anar a buscar el mar i començar a baixar cap al sud. S'ha de passar per l'illa de Brac, Zadar, Split... i Dubrovnik. Aquesta és, a tocar de Sèrbia i Bòsnia, l'última parada. Des d'allà mateix es pot agafar el vol de tornada cap a Barcelona i així no cal tornar enrere en cap moment. Un viatge rodó.                                                    

La platja Zlatni Rat és un dels tresors de Croàcia. Foto: Flickr


Còrsega


La quarta illa més gran del Mediterrani sempre val la pena. Ubicada en l'angle entre la Toscana i la Costa Blava, Còrsega és una meravella geològica, com si es tractés d'una muntanya al mig del mar amb grans zones boscoses.

Platja de Rondinara. Foto: quefaireàportovecchio


Costa Amalfitana


La Costa Amalfitana va molt més enllà de les platges. Es tracta de cinquanta quilòmetres de costa -en molts trams escarpada- entre Salern i Sorrento. Penya-segats espectaculars amb poblets de postal, postes de sol increïbles i sí: platges precioses. La millor opció és la d'anar en avió a Nàpols -el vol no arriba a dues hores- i fer un dos en u: visitar la ciutat -Pompeia i Vesubi inclosos- i baixar cap a Amalfi.                                                                                                                                                                                      

La Costa Amalfitana, una joia italiana. Foto: Evaneos


L'Algarve


El sud de Portugal és captivador. Ens hem de desplaçar a l'aeroport de Faro, a menys de dues hores del de Barcelona, per visitar les primeres -i úniques- platges de l'Atlàntic de la llista. En total, 240 quilòmetres de costa plens de paisatges, des de Tavira fins al cap de São Vicente. La combinació de roques i aigua cristal·lina és, senzillament, perfecta, tal com demostren la platja de Marinha o la Ponta da Piedade. Per no perdre'ns res d'aquest espectacle, hi ha una solució: fer la Ruta de les 7 Valls Penjants al complet.                                                                    

La Ponta da Piedade és un dels racons imprescindibles a l'Algarve. Foto: Riu Hotels


Malta


Ben plantades al mig del Mediterrani, les tres illes malteses són un lloc ideal per desconnectar durant l'estiu, especialment si es vol acompanyar de nits de festa. Les grans platges sorrenques no són freqüents a Malta, però hi ha racons que enamoren i no es poden deixar perdre. Endinsar-se en coves marines a Blue Grotto, visitar les platges cristal·lines a Blue Lagoon -a la petitíssima illa salvatge de Comino-, contemplar postes de sol magnífiques des d'un veler o perdre's pels carrers de la Valletta.                                                     

Blue Lagoon, a l'illa de Comino. Foto: Voyage Tips

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: