6 senzills trucs per calmar l'estrès comprovats científicament

per Redacció, el 26 de maig de 2022 a les 10:35
La situació que estem vivint pot generar-nos angoixa. És per això que avui us portem diversos consells per reduir l'estrès publicats en estudis científics.

Per elaborar aquest llistat, ens hem basat en el recull fet pel Huffington Post.

1.Fes exercici 
Sempre s'ha dit que fer exercici va bé per alliberar tensions i és cert. Així que dedica uns 30 minuts diaris a fer esport des de casa. També pots combinar-ho amb activitats com pilates a ioga. Hi ha moltíssims vídeos a Youtube i apps que pots utilitzar per dur a terme aquestes rutines. 

2.Riu
Pot semblar un detall sense importància, però quan somriem el nostre cervell segrega betaendorfines i redueix gairebé un 39% els nivells de cortisol, l'hormona de l'estrès. Així doncs, l'humor té més poder del que ens pensem. 
Over It Reaction GIF by Women's History Month
3.Para i respira
En un moment de crisi d'estrès, atura't, canvia de lloc, i sobretot, respira. Fer respiracions profundes i lentes t'ajudarà a calmar-te i a posar les coses a lloc. 

4.Apartat del mòbil i l'ordinador
Un estudi de la Universitat de Göteborg, Suècia, va associar l'ús continuat de l'ordinador i al mòbil amb un augment de l'estrès i de la pèrdua de son. Per tant, intenta desconnectar, ni que sigui una hora al dia. 
Happy Camila Cabello GIF by MOODMAN
5.Posa't música
La música ens ajuda a calmar-nos i relaxar-nos: ralentitza el ritme cardíac i redueix la pressió arterial. Posar-te una cançó que t'agradi, doncs, és una molt bona opció en moments d'estrès. 

6.Parla amb un amic/ga 
Si et sents angoixat, fes una videotrucada amb un amic/ga amb qui tinguis confiança. Diversos psicòlegs assenyalen que parlar amb algú amb qui estimem ens calma .


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: