Polèmica en un gimnàs: prohibeixen a una noia trans canviar-se de roba al vestuari

per Redacció, el 31 de maig de 2022 a les 06:00
Un gimnàs de Castelló va prohibir a Aura, una noia trans, fer ús dels vestuaris femenins perquè una altra usuària del gimnàs es va queixar de la incomoditat que li generava la seva presència.

Així ho va explicar a Twitter, denunciant la situació que havia viscut. El tweet es va publicar des del compte @laninadelantro i ha rebut molt suport per part dels usuaris. La viralitat de les seves declaracions va obligar el gimnàs a demanar disculpes públicament, defensant que es tractava d'un malentès. Com Aura ha declarat a ÀPunt, va ser la recepcionista qui li va comunicar que tenia l'entrada prohibida al vestidor femení, al·legant que seguia les instruccions del director del gimnàs. Així, se li va demanar que es canviés de roba al seu domicili, ja que no li seria possible fer-ho al gimnàs. Ella va defensar que "també és una dona" i que no li podien demanar això.


Finalment, ha pogut tornar a fer ús de les instal·lacions del gimnàs i anima a tothom qui visqui una situació similar a denunciar-ho. A més, la llei trans de la Comunitat Valenciana recull que es garantirà l'accés als espais de les instal·lacions esportives d'acord amb la identitat de gènere. Per tant, Aura té dret a utilitzar el vestuari.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: