Suspenen les classes a la UPF Ciutadella per ocupació estudiantil contra el poc ús del català

per Redacció, el 31 de maig de 2022 a les 09:23
La Universitat Pompeu Fabra ha suspès l'activitat acadèmica al campus de Ciutadella per aquest dimarts 31 de maig després que els estudiants hagin muntat barricades i facin vaga a tots els campus de la universitat. L'objectiu dels universitaris és denunciar el poc ús del català a les aules.
 

Els estudiants acusen el rectorat de la UPF de no complir amb el compromís signat el curs passat, que marcava fer el 80% de les classes en català. Durant la protesta en què han barrat el pas a les aules i han tallat els accessos al campus, una estudiant del campus de la Ciutadella ha parlat a Els Matins de TV3: "Exigim un altre informe en què s'expliqui com s'arribarà al 80%, ja que actualment estem al 42,5% i queden grans passes a fer". 
 

El Sindicat d'Estudiants del campus de la Ciutadella ha explicat en un fil de Twitter les demandes de la vaga d'aquest dimarts. Els estudiants demanen la redacció d'un informe de la situació lingüística a la universitat que, "per llei, les universitats catalanes estan obligades a redactar".

També exigeixen el 60% mínim d'assignatures de grau en català abans del curs 2022-2023, previ a "l'assoliment del compromís del 80%" i un informe on s'expliqui com s'assolirà l'increment de català a les aules, tant per al 60% com per al 80%. Finalment, els estudiants demanen a la universitat mecanismes de fiscalització i denúncia, és a dir, mecanismes perquè els estudiants puguin denunciar la vulneració dels drets lingüístics o el no compliment de les demandes exposades. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: