Condemnat cinc anys sense pujar vídeos per haver donat galetes amb pasta de dents a un sensesostre

per L.G., el 31 de maig de 2022 a les 18:03
Va donar galetes amb pasta de dents a un sensesostre, va gravar-ho i ho va pujar a YouTube. I ara, en paga les conseqüències. Un jutge de Barcelona ha condemnat al youtuber ReSet per aquests fets: haurà de tancar el seu canal de YouTube de gairebé 270.000 subscriptors i no podrà pujar vídeos a la plataforma durant els pròxims cinc anys. També ha estat condemnat a 15 mesos de presó.

El jutjat penal número 9 de la capital catalana l'ha condemnat per un delicte contra la integritat moral i també imposa al jove una multa de 20.000 euros, que haurà d'abonar al sensesostre. L'home va patir vòmits, marejos i "emocionalment va quedar trist, plorant", segons relata la sentència. El youtuber ha justificat les seves accions perquè ho va fer "en pla de conya", afegint que no volia ofendre i dient al jutge que va molt "a tope" amb la llei.


Els fets es remunten a novembre del 2016. ReSet feia constantment els reptes virals que li proposaven els seus seguidors i va decidir enganyar un sensesostre amb unes galetes de la marca Oreo substituint la crema blanca del seu interior per pasta de dents. El jutge ha conclòs que l'objectiu de l'acusat era "ridiculitzar i vexar" el sensesostre i en general a totes les persones que es troben en situació de pobresa extrema.

Més tard, i davant la reacció negativa de les xarxes socials, el youtuber va intentar netejar la seva imatge anant a veure de nou el sensesostre, oferint-li 300 euros i gravar-se passant un dia amb ell. Mentre intentava fer-ho, la Guàrdia Urbana va interceptar-lo. Ara, haurà de desfer-se d'un canal amb milions de visites -i bona part dels vídeos esborrats- i que està inactiu des de fa un any.


La Guàrdia Urbana va procedir a la identificació del jove i el va denunciar per un presumpte delicte per infligir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d'una persona en risc d'exclusió social. Un delicte que s'agreuja quan es produeix amb la finalitat de distribuir-ho a altres persones a través de mitjans de comunicació i d'internet. El CAC va demanar a YouTube que retirés el vídeo, i la plataforma ho va fer.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: