Logotip de Adolescents.cat

Influencers: ells cobren més que elles? Aquestes són les diferències de sou

per Redacció, el 18 de juny de 2022 a les 06:00
Les dones cobren uns 500 euros menys al mes que els homes a Catalunya, segons un informe del l'Observatori del Treball i Model Productiu. Aquest fenomen es coneix com a bretxa salarial: la diferència entre els ingressos mitjans de les dones –que solen cobrar menys- i els homes.

Ara bé, aquest fet es dona en tots els àmbits? També en el sector dels influencers? Doncs segons un estudi realitzat per la plataforma HypeAuditor, sí. Els creadors de continguts masculins guanyen un 7% més que les seves companyes de professió. Una diferència que creix en funció dels seguidors.


L’infome, que recull les entrevistes a més 1.600 influencers, assenyala que un instagramer amb prop d’un milió de seguidors guanya 2.500 euros, com a mínim, per post. Elles, en canvi, 2.200. I aquesta discriminació encara és més pronunciada amb celebritats digitals no caucàsiques, les quals cobren 10 vegades menys.

Així doncs, en el món influencer també hi ha discriminació racial i de gènere.


Segons el mateix informe, en l'àmbit on hi ha més discriminació és el dels i les streamers. Segons publicava The Guardian, el passat hivern, en la llista dels gamers millor pagats del món la primera dona, Sasha Scarlett Hosting, es trobava en el número 367. A Twitch, a més, dels 100 jugadors que més beneficis acumulen, només tres són dones. Per contra, l'àmbit de la moda és on elles tenen més pes i ingressos que ells, ja que són, amb molta diferència, majoria. ​
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: