Per què és tan important fer pipí després de mantenir relacions sexuals?

per Redacció, el 18 de juny de 2022 a les 06:00
Segur que alguna vegada has sentit a parlar sobre la importància de fer pipí després de mantenir relacions sexuals, i és que els experts asseguren que, si no ho fas, estàs posant en risc la teva salut.

El motiu és el següent: a l'intestí hi viu un bacteri que rep el nom d'"Escherichia coli" i que és expulsada quan defequem. Sovint, aquest bacteri s'acumula a la zona de l'anus i quan mantenim relacions sexuals, a causa del fregament i la lubricació genital, contribuïm a la seva propagació.

kissing the oc GIF

Així doncs, si aquest bacteri entra a la uretra, correm el risc que arribi a la nostra bufeta i ens provoqui una infecció d'orina o cistitis. Aquesta última és més comuna en les dones, ja que el camí fins a la bufeta és més curt que en el cas dels homes i, per tant, tenen més risc d'infectar-se.

Però, tot i que l'"Escherichia coli" és el causant del 80% de les infeccions d'orina, no és l'únic bacteri que pot causar aquesta malaltia. Els següents bacteris també la poden causar: Enterobacter, Serratia, Pseudomonas, Proteus i Klebsiella. Així doncs, per prevenir aquestes infeccions cal fer el següent:

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: