Les ITS es disparen: quines són les infeccions més comunes i com detectar-les?

per Redacció, el 10 de juny de 2022 a les 06:00
Les infeccions de transmissió sexual han augmentat molt en els últims anys. Així es desprèn de l’informe “ITS en mujeres en España” de l'Observatori Bloom. L’estudi destaca que entre 2012 i 2019 va haver-hi un creixement de les ITS a Espanya fins a arribar al seu punt màxim de contagis de 16.304 casos anuals (el 2019), suposant un increment del 1.073% respecte al 2012!

Entre les infeccions de transmissió sexual més diagnosticades, hi ha la clamídia (64,8% dels casos), gonorrea (15,6%) i el virus del VIH (8%), seguit de sífilis (5,6%), hepatitis C (3,6%), hepatitis B (2,3%) i limfogranuloma veneri (0,1%).

El 80% del total dels casos diagnosticats va ser en dones d'entre 15 i 35 anys, perquè a partir d'aquesta edat es registren menys contagis per estabilització del nombre parelles sexuals. Una altra dada rellevant és que la majoria de persones enquestades, un 70%, considera deficient el seu coneixement sobre les ITS i el 13,46% no en sabria mencionar cap. Us deixem amb més informació sobre algunes de les principals malalties de transmissió sexual extreta del web de la Generalitat. Totes es transmet a través de relacions sexuals (vaginals, orals o anals) no protegides. En algunes la persona pot no experimentar símptomes, per això és tan important anar a fer-se revisions de manera freqüent. 

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: