«Què és un adverbi focal?»: l'examen de castellà a la selectivitat indigna les xarxes

per Redacció, el 14 de juny de 2022 a les 12:55
La selectivitat del 2022 ha començat, com és habitual, amb l'examen de llengua i literatura castellana. "Què és un adverbi focal": aquesta pregunta ha molestat als estudiants que, poc després d'acabar-se la prova, han mostrat la seva indignació a les xarxes socials. Segons l'Institut d'Estudis Catalans, l'adverbi focal "indica que el constituent sobre el qual incideix és informativament rellevant i s’usa per a precisar-lo o per a afegir-lo o contraposar-lo a uns altres de possibles o pressuposats".
 

L'examen de Llengua castellana i literatura de les proves d'accés a la universitat (PAU) a Catalunya ha inclòs, a més, un text de Pisón, preguntes sobre figures retòriques, una redacció sobre els límits de l'humor i qüestions sobre Nada de Carmen Laforet. En la part lingüística comuna s'han fet preguntes sobre seqüències gramaticals i oracions compostes i subordinades.

La prova, amb la qual ha començat la selectivitat d'enguany que torna a ser de tres dies, ha preguntat en l'opció A de l'examen qüestions al voltant d'un fragment de María bonita, de Martínez de Pisón, inclosa una sobre figures retòriques en la qual apareixia l'anadiplosi i l'epanadiplosi. En aquesta opció també s'han plantejat als alumnes preguntes sobre La Fundación, d'Antonio Buero Vallejo i una redacció sobre la descripció detallada d'un establiment.


En l'opció B de l'examen es preguntaven qüestions de comprensió lectora d'un text sobre les paraules d'Ignacio Bosque, publicat a Archiletras, a més de preguntes sobre la novel·la Nada de Laforet. La redacció que es plantejava als alumnes que han triat aquesta opció versava sobre argumentar a favor o en contra de posar límits a l'humor a través de lleis que els regulin.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: