Aprovaries l'examen de català de la selectivitat?

per NacióDigital, el 16 de juny de 2022 a les 06:00
El segon dia de selectivitat ha arrancat, com és habitual, amb la prova de llengua i literatura catalana puntual a les nou del matí. Els estudiants han hagut d'escollir entre respondre preguntes relacionades amb un fragment del llibre Vuit narradors actuals de Jaume Cabré o bé un text publicat a la secció Emprenem del diari Ara titulat "Avatars humans per portar a terme assajos clínics". 
En la part comuna, els estudiants han hagut de fer una reflexió lingüística amb preguntes d'anàlisi sintàctica, formes verbals, fonètica, preguntes relacionades amb sintaxi, ortografia i gramàtica. Ha estat en aquesta part de l'examen que s'han trobat amb una de les qüestions més polèmiques a la xarxa: l'adjectiu que es deriva del substantiu "carn" els ha fet la guitza. 

Els alumnes catalans ja han fet l'examen i esperen treure'n un bon resultat que els faciliti el camí cap a la universitat. Però i tu, realment aprovaries l'examen de selectivitat de Llengua catalana i literatura d'aquest any?

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: