Un derivat de «carn» genera debat en els estudiants en l'examen de català de la selectivitat

per Redacció, el 15 de juny de 2022 a les 13:21
El dimecres de selectivitat ha començat, com és habitual, amb l'examen de llengua i literatura catalana. "El presumpte culpable va cometre l’assassinat amb traïdoria i ____": aquesta frase s'havia de completar amb una paraula derivada del substantiu "carn". I aquesta pregunta ha fet enfadar alguns estudiants, tal com s'ha pogut veure a les xarxes socials. 

El dubte girava, doncs, enter l'ús d'"acarnissament" o "encarnissament". Quina és l'opció correcta? Segons el full de correccions d'aquesta prova, totes dues opcions són correctes i, per tant, era una pregunta que es podria considerar "trampa" donada l'ambigüitat que generava entre els estudiants. 

 

En la part optativa, els estudiants han hagut d'escollir entre respondre preguntes relacionades amb un fragment del llibre Vuit narradors actuals de Jaume Cabré o bé un text publicat a la secció Emprenem del diari Ara titulat "Avatars humans per portar a terme assajos clínics". 


En la part comuna, els estudiants han hagut de fer una reflexió lingüística amb preguntes d'anàlisi sintàctica, formes verbals, fonètica, preguntes relacionades amb sintaxi, ortografia i gramàtica

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: