Aquest pot ser el motiu pel qual sempre comets els mateixos errors en les teves relacions

per Redacció, el 21 de juny de 2022 a les 06:00
Hi ha persones que comenten els mateixos errors a totes les seves relacions i no se n'adonen. De fet, tots tenim una sèrie de conductes que ens impulsen a repetir els mateixos patrons en les nostres relacions, però com que els tenim tan interioritzats, no en som conscients.

Com explica la psicoterapeuta Roberta Satow a una publicació per Psychology Today, "solen ser patrons dolorosos i destructius a l'hora de sentir i de comportar-se" i és molt difícil desfer-se d'ells perquè solen adquirir-se durant la infància. A més, els especialistes creuen que es tracta de comportaments que "van ser originalment adaptatius i necessaris per a la supervivència psíquica del nen que vas ser". És a dir, és una conducta que en el seu moment et va ser molt útil, però que actualment ja no ho és i la segueixes practicant de manera inconscient.


Així doncs, de manera involuntària tractes a la teva parella com si fos la teva mare, el teu pare, el teu germà/germana o qualsevol altra persona que va formar part de la teva infància en el moment en què vas adquirir aquesta conducta. Potser no te n'adones, però a nivell inconscient estàs percebent a la teva parella com si fos una altra persona i per això actues d'aquesta manera.

Per tant, el que ocorre és que en un moment donat els teus patrons s'activen i comences a veure el món amb els mateixos filtres que quan eres petit/a. A partir d'aquí, comences a sentir-te d'una manera determinada i et resulta inevitable actuar d'aquesta manera. I, com diu Satow, aquests patrons de conducta no se solen identificar ni resoldre. Només les persones que es comprometen a un procés d'"elaboració" aconsegueixen diferenciar a la persona que tenen al davant d'aquella que els va generar aquest patró d'actitud.


Harry Styles Onedirection GIF - Harry Styles Harry Onedirection GIFs

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: