Logotip de Adolescents.cat

Quin és el significat del pentinat "mullet" que tant triomfa entre els famosos?

per Redacció, el 28 de juny de 2022 a les 06:00
Segur que has vist més d'una vegada el pentinat "mullet" que consisteix a deixar-se un serrell curt per davant, els laterals encara més curts o fins i tot rapats, i la part de darrera llarga.
 

És possible que quan pensis en els orígens d'aquest pentinat et vinguin a la ment David Bowie o altres artistes, però en realitat va aparèixer durant l'Antic Egipci i Roma. En aquella època era utilitzat pels guerrers, ja que fa la forma del casc de batalla: permet una bona vista gràcies al serrell curt i protegeix la part de la nuca dels raigs de sol.

El nom de "mullet" va arribar l'any 1994, quan els Beasti Boys el van batejar com "Mullethead" i des d'aleshores ha estat vinculat amb les lluites dissidents. Més tard, als anys 80, es va incorporar com un element de l'estètica glam gràcies a Bowie i durant un temps als Estats Units va estar associat a redneck, que fa referència a l'estereotip d'un home blanc, de l'interior del país i de baixos ingressos.


Avui dia, tot i que no és dels pentinats més macos que existeix, és un dels més escollits pels famosos. I, encara que la moda s'hagi apropiat del "mullet" com una forma de burla, també s'ha utilitzat per reivindicar la classe obrera i la marginalitat, ja que moltes vegades s'ha associat el pentinat a aquesta realitat.
 
@joemerrison 😵 #mullet #foryou #haircut ♬ original sound - Zenos

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: