Com s'està lluitant contra l'abandonament escolar prematur?

per Redacció, el 28 de juny de 2022 a les 11:52
Actualment, l’abandonament escolar prematur és un dels principals problemes del sistema educatiu català. Quan parlem d'abandonament escolar prematur ens referim a la situació en què es troben els i les joves d'entre 18 i 24 anys que com a màxim han superat l'ESO i no estan cursant cap mena d'educació postobligatòria (cicles formatius, universitat...).

Per tal de frenar aquest problema treballant des dels municipis, l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona va impulsar fa mesos el projecte transformador "Noves Oportunitats Educatives 4.10" (NOE).

Aquesta iniciativa posa eines i recursos per detectar i combatre les desigualtats educatives. De fet, té com a objectiu prioritari que els joves continuïn la seva formació més enllà de les etapes obligatòries.

De moment, segons s’ha explicat des de la Diputació de Barcelona aquest dimarts, 94 ens locals ja s’han sumat al projecte i un total de 3.332 joves han participat dins el programa pilot del NOE 4.10, que s’ha dut a terme en 7 ajuntaments (Badia del Vallès, Cornellà de Llobregat, Igualada, Mataró, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Vilafranca del Penedès) i el Consell Comarcal d’Osona. La idea és seguir ampliant el programa i que cada vegada s'hi sumin més municipis.




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: