Consells per practicar esport aquests mesos d'estiu

per Redacció, el 21 de juliol de 2022 a les 06:00
Quan arriba l'estiu, es fa una mica més difícil seguir amb la rutina d'exercici dels mesos d'hivern. I és que la calor et treu la motivació i moure't es fa una mica més dur. Però hi ha maneres de continuar fent exercici i no deixar que la calor et tregui les forces.

Com explica Oliver Gibson, professor de fisiologia de la Universitat Brunel de Londres, el millor moment per fer exercici és al matí, quan el sol encara no ha sortit del tot. Així doncs, si abans t'agradava sortir a córrer a les 11 del matí, ara pots fer-ho a les 7 o 8. D'aquesta manera evitaràs fer exercici durant les hores de més calor, ja que si surts a partir de les 9 del matí, estaràs rebent molta radiació solar i et sentiràs acalorat.


Un altre aspecte que cal tenir en compte és la intensitat de l'exercici. Segons Clare Lobb, fisiòloga principal i líder tècnica de l'Institut Anglès de l'esport, intentar rendir al mateix nivell que quan no fa calor és absurd, ja que requereix molt més esforç. Has d'acceptar que els teus temps seran pitjors perquè les circumstàncies ho requereixen, però això no significa que l'exercici sigui menys valuós.

Let'S Go Running GIF by Great Big Story - Find & Share on GIPHY | Running  gif, Running, Running motivation


A més, l'espai on practiques l'esport també és molt important. Per exemple, si estàs acostumat a anar a córrer, podries provar amb algun esport d'aigua com la natació o el surf. Agafar la bicicleta també és una molt bona opció, ja que gràcies a la velocitat que agafes sentiràs com l'aire et dona una sensació de frescor. I, si estàs acostumat a moure't per la ciutat, pots provar de moure't per la naturalesa, que serà més fresc.

Finalment, utilitza roba que transpiri adequadament, beu aigua i refresca't sempre que puguis el cap i les mans, ja que ets més sensible en aquestes àrees. Prova a passar un gel per les teves mans i al voltant del teu cap i coll, així aconseguiràs enganyar al teu cos i fer-lo creure que està més fresc del que realment estàs.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: