Per què l'estrès provoca acne i com diferenciar-lo de la resta de granets

per Redacció, el 17 de juliol de 2022 a les 06:00
Un dels motius pels quals pot aparèixer un brot d'acne és travessar per un període d'estrès, ja que quan el cortisol – l'hormona de l'estrès – augmenta, s'activen les glàndules sebàcies per produir més oli, la qual cosa afavoreix la seva aparició.

Un dels senyals que indiquen que l'acne es degut a l'estrès és que els granets apareixen sempre al mateix lloc, normalment a la zona T, ja que és la més greixosa. Solen ser lesions doloroses, ja que acumulen greix durant dies i setmanes, produint el seu enduriment sota la pell. A més, també solen aparèixer punts negres, porus dilatats i la textura de la pell es torna irregular.


Per tal d'entendre el motiu pel qual patir estrès produeix acne, cal tenir en compte que l'estrès emocional allibera molt cortisol i això provoca una resposta per part de l'organisme. Els alts nivells de l'hormona de l'estrès interrompen l'acció de les hormones que regulen l'equilibri del seu i, com a resultat, els porus s'obstrueixen i apareix l'acne.

En tot cas, cal diferenciar l'acne per estrès dels granets que solen aparèixer puntualment abans de la menstruació, ja que no és el mateix. L'acne emocional pot tenir lloc a qualsevol moment de la vida i el tractament més apropiat és l'ús d'un tònic amb àcid salicílic. En cas que apareguin granets interns, es pot col·locar aigua freda o tíbia amb una gasa per tal de suavitzar les molèsties i repetir-ho dos cops al dia per fer que disminueixi la mida. Si la situació no millora, és recomanable assistir a un dermatòleg per tal que estableixi una rutina de skincare adaptada al cas concret.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: