Què és i com es pot prevenir la cistitis?

per Redacció, el 8 de juliol de 2022 a les 07:49
L'estiu ve acompanyat de calor, més humitat i suor. I, a més, a la llista s'hi afegeixen algunes malalties i infeccions que afecten la població, sobretot, durant la temporada estival. És el cas de la cistitis.

Què és, però? Es tracta d'una infecció de la zona urinària que comporta la inflamació de la bufeta. L'estiu és l'època de l'any en què més persones en pateixen i alguns estudis apunten a la calor i la humitat, a més d'un augment de les relacions sexuals.


Segons dades publicades pel Centre d'Investigació en Fitoteràpia, Infito, el 37% de les dones pateix, almenys, un episodi de cistitis durant la seva vida. El perquè d'afectar més les dones que els homes es deu a l'anatomia de cadascun dels cossos: la uretra femenina és més curta i facilita l'entrada de bacteris a la bufeta.

Els símptomes més freqüents de la infecció són picor i dolor a l'hora d'orinar, així com la necessitat d'orinar molt constantment, sense poder-ho fer sempre que se'n té ganes. També, en algunes ocasions, es pot orinar sang


Per prevenir la malaltia, els experts recomanen seguir algunes indicacions. Van des d'hidratar-se molt fins a orinar freqüentment, així com orinar com més aviat millor després de tenir relacions sexuals. A més, també expliquen que és millor dutxar-se que banyar-se i evitar l'ús de productes que poden alterar la flora vaginal. Per últim, els experts recomanen l'ús de roba interior de cotó.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: