Demanda contra TikTok per la mort de dues menors als Estats Units

per Redacció, el 8 de juliol de 2022 a les 12:54
Les xarxes socials atrapen gent de totes les edats. Mentre alguns les fan servir per informar-se, d'altres participen en reptes virals. És el cas de la Lalani i l'Arriani, dues nenes dels Estats Units que el 2021 van morir mentre participaven en el Blackout Challenge de TikTok.

Es tracta d'un repte viral que anima els usuaris a estrènyer-se el coll fins a perdre el coneixement i les dues menors van rebre invitacions de participar-hi als seus comptes, des de l'apartat For You, en què es promocionen vídeos segons els interessos de cada usuari. Lalani, de 8 anys, i Arriani, de 9, van morir autoestrangulades fent el repte viral amb què pensaven que es farien famoses.


Les dues famílies han demandat la plataforma, al·legant que els algoritmes són els responsables de la mort de les filles. "TikTok ha de ser responsable de difondre contingut mortal a aquestes dues nenes", ha dit l'advocat d'una de les famílies després de presentar la demanda al Tribunal Superior de Los Angeles.

Una demanda en què s'enumeren diversos retrets a TikTok. Des de l'algoritme que promou "intencionadament i repetida" contingut perillós i nociu, fins al no control per part de l'aplicació de l'edat dels usuaris, així com la naturalesa addictiva de l'aplicació. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: