Disney podria perdre un dels seus personatges mítics

per NacióDigital, el 11 de juliol de 2022 a les 06:00
Qui més qui menys ha crescut acompanyat de Mickey Mouse. L'emblemàtic ratolí de Disney ha marcar diverses generacions des que la companyia el va crear el 1928 i s'ha convertit en un dels dibuixos animats més famosos del món. Un ratolí amb grans orelles negres del qual no només se n'ha fet contingut sobre ell mateix, sinó que també ha servit per crear altres dibuixos animats.

Ara, però, Disney podria perdre Mickey Mouse perquè acaben els drets d'autor del personatge als 95 anys de la seva creació, segons una llei vigent als Estats Units sobre la propietat intel·lectual. De fet, la companyia ja ha hagut de renovar els drets d'autor en dues ocasions prèvies. En primer lloc, quan s'estaven a punt de complir els 56 anys de la creació, el 1976 Disney va pressionar per estendre la protecció fins als 75 anys. El 1998, la companyia va aconseguir allargar-ho fins als 95.


Així, els drets de la companyia expiren el 2023 i, a partir del 2024, qualsevol persona podria utilitzar al personatge o conceptes vinculats a ell sense sol·licitar permís ni pagar-ne drets d'autor. Això, sempre que Disney no plantegi una nova moratòria perquè Mickey Mouse no passi a ser de domini públic.

El cas de Mickey podria seguir el precedent de Winnie The Pooh. El conegut os groc apassionat per la mel va passar a ser de domini públic a principis d'aquest 2022 i ja se l'ha vist involucrat en altres projectes. El més impactant, la pel·lícula Winnie the Pooh: Sang i mel, un film de terror escrit i dirigit per Rhys Waterfield en què l'os és un assassí en sèrie.




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: