Què és la submissió química i què n'has de saber

per Redacció, el 11 de juliol de 2022 a les 10:04
Els casos de violació on la víctima ha patit una submissió química han augmentat en els últims temps. Com indica l'Hospital Clínic de Barcelona, l'any 2021 van acudir a urgències 368 víctimes per agressió sexual i el 30% tenia indicadors sospitosos de submissió química, és a dir, d'haver ingerit involuntàriament drogues.

La pràctica consisteix a subministrar a una persona, sense el seu consentiment, una droga o una substància que modifica el seu estat de consciència amb la finalitat de manipular la seva voluntat i el seu comportament. Aquest tipus de droga no té color ni olor, de manera que la persona que la ingereix no se n'adona. Quan es barreja amb l'alcohol és quan produeix un efecte depressor que pot provocar que el consumidor es desmalli o que entri en coma.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera violència sexual qualsevol mena d'acte sexual que es realitzi a una persona mitjançant coacció, a més d'aquelles situacions en què la persona no està en condicions de donar el seu consentiment per estar sota a l'efecte de l'alcohol i substàncies estupefaents. Les víctimes d'aquest delicte solen ser, en la majoria de casos, dones.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: