La tècnica per lligar que té una intenció amagada

per Redacció, el 4 de setembre de 2022 a les 06:00
Alguna vegada t'han tirat floretes i has dubtat del seu veritable significat? Parlem de comentaris com "Que guapo/a estàs! No sembles tu!", "Aquest vestit en queda molt bé, et fa més prim/a" o "Ets la segona persona més guapa que he vist avui". Tot i que pugui semblar que t'estan dient una cosa positiva, en realitat el que estan fent és generar-te una inseguretat.

Com explica la psicòloga Maria Esclapez al seu Instagram, a això se li diu "floretes enverinades" i és una tècnica molt utilitzada per seduir. Si t'hi fixes, es tracta d'un comentari negatiu dit amb subtilesa, de manera que la persona que el rep baixa la guàrdia i es comença a qüestionar el seu valor, augmentant així el valor de qui pretén lligar amb ell/a.


És una estratègia de manipulació amb què es pretén ennuvolar la raó i la capacitat crítica de l'altra persona i així aconseguir el que es desitja. La víctima se sentirà inferior a l'altra persona, de manera que farà tot el que faci falta per recuperar la seva autoestima i agradar a la persona que li ha llençat la floreta enverinada.

Tot i que és una estratègia que es pot utilitzar indiferentment del sexe, majoritàriament aquesta tècnica és utilitzada pels homes amb la finalitat de seduir a una dona.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: