Tendeixes a enamorar-te molt fàcilment? Aquest podria ser el motiu

per Redacció, el 31 de juliol de 2022 a les 06:00
En el fons, tots volem trobar l'amor i enamorar-nos profundament. Però hi ha una diferència molt gran entre 'estar enamorat' d'una persona i 'estimar l'amor', ja que aquest últim pot amagar una baixa autoestima, dependència emocional, immaduresa psicològica i intolerància a la soledat.

Així doncs, hi ha persones que converteixen la cerca de l'amor en una obsessió i, l'any 1977, la psicòloga Dorothy Tennoc va definir aquest comportament com a 'limerència'. Les persones que la pateixen, no només s'enamoren molt fàcilment sinó que també tendeixen a idealitzar persones desconegudes i a tenir una necessitat tòxica de ser correspost/a i estimat/da.

Les persones que viuen l'amor d'aquesta manera tan tòxica, tard o d'hora, pateixen una decepció. Podria ser que la persona que desitgen no senti el mateix o bé que el seu amor no sigui tan perfecte com s'esperava. Així doncs, quan les seves expectatives no es compleixen, arriba el patiment. Tot i això, aquest sol durar poc, ja que no triguen a tornar-se a enamorar.

Per tant, es crea un cercle viciós d'enamorament-decepció del qual és molt difícil sortir-ne. Aquesta conducta és considerada un problema psicològic, ja que implica pensament obsessiu amb la idea de l'amor, conductes compulsives per complir les obsessions i ansietat quan no es compleixen.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: