Aquest és el truc definitiu per fer front a l'estrès segons un expert

per Redacció, el 1 de setembre de 2022 a les 06:00
L'estrès és un mecanisme natural que s'activa quan el nostre cervell detecta situacions desafiants. En el passat, quan la gent vivia a la selva i lluitava contra animals, l'estrès tenia una gran utilitat, ja que activa l'alliberació d'hormones com el cortisol o l'adrenalina i fa que el cervell estigui en alerta, els músculs tensats i la freqüència cardíaca vagi més ràpida.

Avui dia, però, les situacions a les quals ens hem d'enfrontar són molt diferents: córrer per no perdre el tren, estudiar per un examen a contrarellotge, declarar-te a la persona que estimes... el nostre cervell les percep com a situacions desafiants i creu que ens hi estem jugant la vida quan no és així.


Així doncs, és important trobar una tècnica que ens ajudi a combatre l'estrès i els experts asseguren que fer gàrgares és l'antídot perfecte. Com explica el doctor Karan Raj, cirurgia i professor de la Universitat de Sunderland a Anglaterra, pots relaxar-te i reduir el teu estrès fent unes gàrgares amb una mica d'aigua durant uns segons.

El motiu l'explica al seu compte de TikTok, on compta amb més de 4,8 milions de seguidors. I és que fer gàrgares augmenta el to vagal i això facilita l'accés a un estat parasimpàtic, el qual ens fa sentir més relaxats. A més, com expliquen des d'El Confidencial "el moviment també ajuda a regular la freqüència cardíaca amb més suavitat i, per tant, el cos és capaç d'adaptar-se millor a situacions estressants".


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: