Logotip de Adolescents.cat

Ets una persona mandrosa? No és tan dolent com sembla!

per Redacció, el 1 de novembre de 2023 a les 10:00
Des de petits ens ensenyen que sent una persona mandrosa no aconseguirem res a la vida. Però, i si estiguessin equivocats?

Oriol Quintana, professor de filosofia de la Universitat Ramon Llull i autor de l'assaig 'La mandra', ha assegurat a un article del diari Ara que "la mandra és un instrument de discerniment a tenir en compte, principalment quan hem de prendre grans decisions. Ens diu quines són les nostres autèntiques motivacions".


Així doncs, escoltar el que ens diu la mandra ens ajudarà a saber si realment estem fent el que ens motiva. Això sí, és important no confondre l''escoltar a la mandra' amb deixar de complir amb les nostres obligacions pel fet de no tenir ganes de fer-les. Del que es tracta és de deixar d'obligar-nos a fer coses per sentir-nos útils com llegir llibres que realment no volem, practicar un hobbie que no ens agrada o aprendre una llengua que probablement mai farem servir.

Per tant, com aclareix el filòsof, "el que no hem de fer és obligar-nos a complir amb una imatge idealitzada del que som". Però no podem fer cas sempre a la mandra, ja que la vida és una qüestió d'equilibris i no podem abandonar les nostres obligacions.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: