El bo jove de cultura de 400 euros, a partir de la setmana que ve: com funciona?

per Redacció, el 22 de juliol de 2022 a les 08:06
El bo cultural jove de 400 euros, anunciat el passat octubre per Pedro Sánchez i aprovat el passat març pel govern espanyol vol beneficiar "una indústria que ha sofert tant en aquests mesos de pandèmia", segons va relatar el mateix president de l'executiu estatal. Doncs bé, després de mesos d'espera es podrà demanar a partir del pròxim dilluns. Així funcionarà.

 Qui se'n beneficiarà? Totes les persones que facin 18 anys el 2022, sempre que tinguin nacionalitat espanyola o residència legal a Espanya. També els refugiats i joves que hagin sol·licitat asil. L'argument per acotar a aquesta edat la subvenció, segons Sánchez, és que “la majoria d'edat implica (...) una autonomia pel que fa a les seves decisions en molts àmbits, també en el cultural”.


 Com es demanarà? Els beneficiaris s'hauran d'apuntar en una plataforma digital i rebran una targeta de prepagament nominal, amb un número i el nom del jove, amb què podran consumir cultura. Es rebran els 400 euros de cop. Caldrà estar inscrit en algun sistema d'identificació electrònica, com el certificat digital el DNI electrònic o la Cl@u.

 Fins quan serà vàlid? Durarà 12 mesos des que es concedeixi l'ajuda.


 Es podrà gastar tot en una sola activitat? No. Hi ha 200 euros destinats a activitats en viu -teatre, dansa, cinema, museus o concerts-, 100 euros per a productes físics -com ara llibres o còmics- i 100 euros per a consum digital -audiollibres, subscripcions a plataformes musicals o audiovisuals, llibres digitals, videojocs en línia i subscripcions a revistes i premsa. En aquest cas del consum digital, només es podran contractar quatre mesos, és a dir, no es podria pagar la quota d'una plataforma com ara Netflix de tot un any, per exemple.

 Què queda exclòs del bo cultural? No es poden comprar llibres de text, ni equips informàtics, tampoc material artístic ni entrades per a espectacles esportius, taurins, de moda o de gastronomia. Tampoc es permet gastar la subvenció en productes pornogràfics.

 És compatible amb altres ajudes? Sí, rebre el bo cultural per a joves no té cap afectació en la possibilitat de rebre altres ajudes per part de l'administració.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: