Com reacciones quan sents ràbia? Així és com aquesta emoció et pot ajudar a ser més feliç

per Redacció, el 28 de juliol de 2022 a les 06:00
La ràbia és percebuda com una emoció indesitjable perquè incrementa l'ansietat, genera ressentiment i, en alguns casos, estimula la violència. Però com expliquen a Inverse, "si aprens a utilitzar la ira de manera constructiva, també pot ser una eina per lidiar amb situacions difícils".

El psicòleg Ryan Martin de la Universitat de Wisconsin diu que quan sents ràbia el que estàs fent és dir-te a tu mateix que t'han tractat malament o que els teus objectius han estat bloquejats. Per tant, "la ira et proporciona aquesta informació i l'energia per fer alguna cosa al respecte". Així doncs, tu decideixes si reacciones de manera saludable i constructiva o tòxica i destructiva.


L'especialista també explica que "sentir que t'estan tractant injustament i que et tractin injustament no sempre és el mateix". Per aquest motiu és important manejar la ira de manera constructiva. Per exemple: imagina que un amic/ga teva s'ha enamorat de la mateixa persona que tu. Potser et sents atacat/da i vols tornar-li el mal, però no seria millor transformar aquesta ira en una motivació per parlar amb el teu amic/ga i millorar la situació?


Angry Season 9 GIF by Shameless


Aquest enfocament serveix per a qualsevol problema. Alguna vegada has estat mirant una sèrie des de l'ordinador i t'ha aparegut l'avís de què l'hauries d'endollar perquè la bateria s'està acabant? Doncs la molèstia i preocupació que t'impulsa a parar la sèrie i aixecar-te a buscar el carregador és en realitat ira. Podries enfadar-te, cridar... però decideixes actuar per arreglar la situació. Doncs es tracta d'aplicar el mateix pensament amb altres aspectes de la vida i reaccionar de manera més conscient i intel·ligent.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: