Logotip de Adolescents.cat

El govern espanyol proposa una selectivitat amb menys exàmens

per Redacció, el 28 de juliol de 2022 a les 09:44
El Ministeri d'Educació ha presentat aquest dijous una proposta oberta a les comunitats autònomes per fer una selectivitat amb menys exàmens i amb un exercici general de maduresa de l'alumnat. La proposta, que també ha estat enviada a les universitats, s'ha de debatre i preveu una fase transitòria fins al curs 2025-2026.

En aquesta fase, els alumnes hauran de fer tres exàmens: Història de la Filosofia, Història d'Espanya i d'una matèria específica obligatòria segons la modalitat de batxillerat. També una prova general de maduresa, que girarà entorn de l'àmbit lingüístic. Cada exercici tindria un pes del 25%.

La nova selectivitat


A partir del curs 2026-2027, s'aplicaria el model definitiu.

 La fase d'accés constaria de dues parts. La primera, la general, consistiria en aquesta prova de maduresa, diferent de la transitòria, que estaria centrada en les matèries comunes i tindria un pes del 75% de la nota.

Aquí, s'avaluaria la maduresa acadèmica i el grau de consecució de les competències i objectius previstos per a l'etapa, integrant les matèries comunes de batxillerat de forma global. Es faria mitjançant un dossier format per una sèrie de documents sobre un mateix tema, que l'alumnat hauria d'analitzar des de perspectives. Constaria de preguntes tancades, semiconstruïdes i obertes; en anglès, castellà i la llengua cooficial, si correspon.

 Tal com es fa actualment, la prova d'accés es complementaria amb una segona fase específica. En aquesta prova complementària, l'alumnat hauria de realitzar dos exercicis, escollint entre les matèries comunes i de modalitat de segon de batxillerat. 

A la qualificació obtinguda a la fase d'admissió, s'aplicaria el coeficient de ponderació que cada universitat establís per cada grau. La intenció del Ministeri és que la nota de Batxillerat pesi un 60% en la puntuació global per entrar a la universitat, mentre que la selectivitat, un 40%. Posteriorment, hi ha una fase d'admissió, on l'alumne haurà de respondre dos exercicis d'entre les matèries de modalitat o comunes cursades al segon de batxillerat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: