Polèmica amb aquest cartell del Ministeri d'Igualtat

per Redacció, el 2 d'agost de 2022 a les 06:00

La setmana passada es va presentar el cartell del Ministeri d'Igualtat que preten lluitar contra els esteriotips i reivindicar la diversitat de cossos femenins, ja que amb l'arribada de l'estiu és quan apareixen més inseguretats a l'hora de mostrar els nostres cossos, ja sigui a la platja, piscina o pel carrer.


Irene Montero va fer públic el cartell amb el lema "L'estiu també és nostre", el qual es mostra a continuació:
Poca estona més tard, la model britànica Nyome Nicholas va posar una denúncia al Ministeri d'Igualtat per haver fet ús de la seva imatge sense el seu consentiment i aquest no és l'únic cas; una de les altres models que apareix en el cartell amb una cama prostètica també s'ha queixat i és que, a part d'utilitzar una imatge d'ella sense el seu permís, també l'han retocada sense comentar-li res afegint-li pèls a l'aixella i convertint la cama ortopèdica en una de carn i ossos.


Pel que es veu, l'Institut de les Dones, organisme adscrit al Ministeri d'Igualtat, ha agafat aquestes imatges del feed d'Instagram de les models per acabar fent aquest muntatge.

Nyome Nicholas ha fet el següent tuit, el qual després ha publicat també a Instagram on deia: "Les meves imatges sempre són utilitzades sense el meu consentiment i sense que em consultin ni em paguin; realment és descoratjador i a més, després encara he de lluitar pel meu compte per cobrar (cosa que hauria de rebre des del primer moment). Estic esgotada, les dones negres podran descansar mai?"

 

La dissenyadora del cartell ja ha demanat disculpes i ha anunciat que repartirà entre les models que hi apareixen els 4.490 € que li van donar per la feina que va fer. Nyome Nicholas ha confirmat això, però demana que algú del govern contacti amb ella i li doni explicacions.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: