Què és l'amor fatuo i com t'afecta?

per Redacció, el 11 d'agost de 2022 a les 06:00
L'any 1986, el psicòleg estatunidenc, Robert Stenberg, va proposar la teoria triangular de l'amor. Aquesta es basa que l'amor té 3 elements: la passió, la intimitat i el compromís. Així doncs, hi ha diferents tipus d'amor segons la combinació que es dona entre els elements.

L'amor fatuo sorgeix de la combinació del compromís i la passió, però falta la intimitat. Segons Stenberg, es tracta d'un amor immadur que es troba present en parelles impulsives. Solen ser relacions curtes, ja que se centren en l'atractiu físic de la persona i la personalitat queda en segon pla.


Com explica el psicòleg, l'amor fatuo és un sentiment semblant a l'enamorament que apareix com una cosa química i irracional. També és conegut com a "amor boig", on la passió és la que domina la relació. En aquestes parelles, les persones són idealitzades, però res és real. La relació no respon al pas del temps i no existeix cap compromís a llarg termini.

Així doncs, és un tipus d'amor comú entre els adolescents, ja que les hormones poden causar aquesta idealització. Les persones involucrades en la relació estan dominades per la il·lusió i no es crea una base profunda sobre la qual sostenir-se.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: