bitllets gratuïts

Quan i com podràs accedir als abonaments gratuïts de Renfe i Rodalies

Els usuaris dels serveis de mitja distància i Avant també es veuran beneficiats per la nova mesura del govern espanyol

Al final del període el dipòsit serà retornat sempre que hagin realitzat un mínim de quatre viatges mensuals | Georgina Albreda
per Victor Rodrigo, el 8 d'agost de 2022 a les 10:45
Renfe prepara el terreny per implementar els abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant anunciats per Pedro Sánchez i aprovats pel consell de ministres. L'administració ferroviària obrirà el pròxim 8 d'agost un registre a la seva pàgina web per poder sol·licitar els abonaments, per tal de poder viatjar sense "cap cost" pels serveis de trens esmentats anteriorment. 

Els usuaris podran demanar els seus títols multiviatge a partir d'aquesta data, però no els començaran a rebre fins al 24 d'agost, moment en què també hauran d'abonar el dipòsit corresponent a cada abonament, anunciat també pel consell de ministres. Des del Govern no es va rebre amb bons ulls la mesura.


El vicepresident Jordi Puigneró va mostrar el seu malestar el passat 20 de juliol, en afirmar que Renfe deixarà d'ingressar entre 150 i 200 milions d'euros a conseqüència de la mesura. "No seria millor que amb aquests diners proposessin millores per al server de Rodalies a Catalunya?", va expressar des del Parlament. 


Com es podrà aconseguir l'abonament gratuït?

 
Per tal que l'usuari no hagi de pagar el bitllet caldrà fer un abonament de fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros en el cas dels de mitja distància. L'abonament tindrà una durada de quatre mesos i la fiança serà retornada quan finalitzi tot aquest temps. 

Al final del període el dipòsit serà retornat sempre que hagin realitzat un mínim de quatre viatges mensuals, 16 viatges al final dels quatre mesos de vigència de la mesura. La mesura s'ha pres davant la previsió d'una allau de peticions, i amb l'objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació.

A partir de quan i fins quina data?


En el moment que es rebi, tindrà una durada de quatre mesos. Per tant, en aquesta primera fornada d'abonaments -que s'inicia el dia 8 d'agost i no es rebran fins al 24 d'agost-, caducaran a partir del desembre. 

Altres notícies que et poden interessar




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: