Logotip de Adolescents.cat

Anticipar fets és tan dolent com sembla? Això diuen els experts

per Redacció, el 18 d'agost de 2022 a les 06:00
La societat ens ha convençut de què anticipar fets no és sa, ja que fa que ens enduguem alguna decepció i, a més, pot desencadenar ansietat. Però, realment és tan dolent com sembla?

Com explica la psicòloga clínica Lynn Zubernis en un article per a Psychology Today, "l'anticipació d'esdeveniments futurs passa automàticament a la part més antiga del cervell: el cerebel". Així doncs, és impossible no anticipar fets, ja que es fa de manera involuntària.


El que cal fer és utilitzar aquest mecanisme de manera positiva. Segons Zubernis, professora a la West Chester University de Pennsilvània, "quan una persona anticipa que passarà una cosa bona, s'allibera el neurotransmissor dopamina, cosa que dona com a resultat sentiments positius i la disminució dels dolorosos, juntament amb un augment de l'excitació i l'emoció que també es poden sentir bé".

Per tant, anticipar esdeveniments positius té beneficis per la salut mental, ja que t'aporta felicitat abans de viure-les. Pensa per un moment en les vacances que tanta il·lusió et fan, en el petó de la persona que t'agrada o en el concert del teu artista preferit... com et sents? Segur que molt més feliç que fa uns segons.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: