Per què quan l'estrès pot afectar la nostra manera de menjar?

per Redacció, el 19 d'agost de 2022 a les 06:00
Si alguna vegada has estat estressat/da, és molt probable que en algun moment hagis perdut el control sobre la teva gana i hagis menjat més del que necessitaves. És una conseqüència molt comuna de l'estrès, però alguna vegada t'has preguntat el motiu?

L'estrès provoca canvis en el nostre cos i entre ells es troba la dissociació entre la sensació física de tenir gana i l'aliment que realment necessita el nostre cos. Així doncs, els impulsos que envia el nostre cervell són els responsables d'aquesta confusió que genera una conducta obsessiva que ens fa menjar de manera compulsiva.


Es tracta d'una resposta inespecífica del nostre cos que acaba produint una falta de connexió entre la gana i la sacietat, provocant que no sapiguem molt bé els motius pels quals estem menjant. El problema, però, és que quan estem estressats el que volem és menjar aliments amb sucres, grasses, calories o sal. I, si aquest hàbit es manté durant un cert temps, pot perjudicar la nostra salut.

Per tant, és molt important aprendre a gestionar l'estrès i així mantenir també una bona alimentació. Fer esport i tècniques com el minfulness o el ioga poden ser molt útils.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: