Què és l'alorgàsmia en el sexe i com saber si l'has experimentada

per Adolescents.cat, el 23 d'agost de 2022 a les 11:38
Algun cop has pensat en algú altre mentre mantenies relacions sexuals? Aquest fenomen es coneix com alorgàsmia i mentre que això passa molt més del que ens podem imaginar, fins a quin punt és positiu o negatiu? La sexòloga experta, Núria Jorba, explica que depèn d’alguns factors com:

En quina freqüència et passa?


Has de reflexionar sobre si és un recurs que utilitzes puntualment o de forma habitual. Si només ho has fet algun cop no passa res, per a tu pot ser un recurs que et permet sortir de la rutina. Ara bé si et passa sempre potser hi ha alguna cosa que falla.

Ho expresses a la teva parella?


Pot ser que algun cop pensis en una persona que et posa molt, i en aquest cas ho pots compartir amb la teva parella sense problemes. Ara bé, si t’ho guardes només per a tu pot ser que hi hagi algun tipus de carència en la teva parella sexual que fa que et falti excitació i l’hagis de crear amb la imaginació, pensant en una altra persona.

La persona amb la que penses és real?


És una persona imaginaria o famosa, que seria una idealització i per tant una fantasia; o és una persona real que coneixes? No cal dir que la diferència és important.

Com pots veure l’alorgàsmia pot ser un recurs eròtic més o pot ser un símptoma que alguna cosa falla amb la persona amb qui acostumes a mantenir relacions sexuals. Analitza què pot ser i comunica’t amb l’altra persona per millorar allò que no t’agrada.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: