En endavant, qui en vulgui comprar haurà d'ensenyar el DNI | Cedida

El sorprenent motiu pel qual Nova York ha prohibit vendre nata muntada als adolescents

En endavant, qui en vulgui comprar haurà d'ensenyar el DNI | Cedida
per Redacció, el 2 de setembre de 2022 a les 06:00
Des d'aquest dimarts, a l'estat de Nova York està prohibit vendre nata mutada als menors. Així, en endavant, tot aquell que vulgui comprar-ne, haurà d'ensenyar el DNI actualitzat i acreditar que té, almenys, 21 anys, com ja passa amb les begudes alcohòliques i el tabac.

Els establiments que no facin cas i venguin nata muntada als menors s'enfronten a una multa que pot arribar a costar 500 dòlars, si són reincidents, o 250, si només se'ls enxampa una vegada. El motiu de la prohibició et sorprendrà.


La nata muntada ve en un envàs tipus esprai, molt popular als Estats Units. En aquest producte, per conservar la consistència de la nata, es fa servir òxid de nitrogen, també conegut com la droga del "gas del riure". En sí, la substància no és il·legal, però per l'ús que li donen els menors d'edat a l'estat de Nova York, sí que ho és.

Els adolescents extreuen i separen l'òxid, l'inhalen i el fan servir per drogar-se. Si es fa servir de forma freqüent provoca baixades de tensió, desmais, pèrdues de memòria i fins i tot quadres de psicosis.


La llei que prohibeix la venda de nata muntada als menors de 21 anys es va aprovar l'any passat. Un dels seus principals impulsors va ser el senador demòcrata per Nova York Joseph Addabbo, que es va adonar que el seu ús irregular estava molt estès.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: