Descobreixen que li passa al teu cervell cada cop que canvies d'opinió

per Redacció, el 6 de setembre de 2022 a les 06:00
Sabies que les teves decisions depenen de la percepció que tens del món? Des de ben petit/a comences a desenvolupar-la i és aquesta la que marca les teves opinions. Tot i això, els estímuls exteriors et poden fer canviar d'idea en algunes situacions. Però, què li passa al teu cervell quan canvies d'opinió?

Un equip de neuròlegs de la Universitat d'Oxford (Regne Unit) i de la Universitat de Freiburg (Alemanya) van dur a terme un experiment on un grup de voluntaris havien d'intentar recordar la ubicació d'un punt concret en una pantalla digital. Un cop donaven la resposta, havien d'escolar l'opinió d'un ordinador i si no coincidia amb la seva podien canviar la seva elecció.


Brain GIF | Explosive Learning Solutions
Durant aquest procés, els participants van ser monitorats i, com es va publicar a la revista PLOS Biology, els resultats van mostrar un augment de l'activitat a l'escorça cingulada anterior dorsal, situada a la part davantera del cervell. Aquesta regió del cervell és l'encarregada de detectar errors i la seva activació està relacionada amb la falta de confiança. Així doncs, tot depèn de la teva influenciabilitat.


Finalment, es va descobrir que les persones estan més predisposades a tenir en compte les opinions d'aquelles persones que donen pes a les seves opinions. És a dir, si una persona dona valor a la teva opinió, molt probablement tu li acabaràs donant valor a la seva. Per tant, es tracta d'un equilibri que afavoreix la influència i aquesta "està lligada a connexions funcionals més fortes a la famosa àrea 32 de Brodmann, així com amb altres regions del cervell vinculades a les interaccions socials".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: