Logotip de Adolescents.cat

La tenebrosa història que s'amaga darrere el Liceu i que no coneixies

per Redacció, el 9 de setembre de 2022 a les 06:00
El Gran Teatre del Liceu, popularment conegut com el Liceu, és un teatre d'òpera situat a la Rambla de Barcelona. El que molta gent no sap és que darrere seu s'amaga una història tenebrosa. Has sentit mai a parlar sobre la seva maledicció?

El teatre va ser construït l'any 1662 i en els seus inicis era un convent de l'ordre dels trinitaris, una orde religiós encarregada de rescatar els esclaus cristians dels pirates. L'any 1800, però, van arribar les tropes napoleòniques a Barcelona i l'exèrcit francès va readaptar l'edifici per utilitzar-lo com a magatzem per a les seves armes de guerra.


L'any 1835 es va incendiar i es va reconstruir. Durant aquells anys, molta gent estava convençuda que al Liceu també s'hi feien d'amagat balls de disfresses, cosa que no era ben vista per la societat d'aquella època. Es creia que aquest fet enfuria els frares que estaven enterrats sota el teatre i que tard o d'hora seria castigat pels esperits i els fantasmes.

Curiosament, l'any 1861 l'edifici va tornar a incendiar-se i es diu que entre les runes va aparèixer una nota que deia: "Sóc el mussol i vaig sol, si el torneu a aixecar jo ho tornaré a cremar". Tot i això, el Liceu va tornar a construir-se, però l'any 1893 un anarquista va produir-hi un atemptat amb dues bombes i va causar una vintena de morts. Més endavant, l'any 1994, l'edifici va tornar a cremar-se. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: